9.6.2013

Tästä ei kesäherkku simppelimmäksi muutu

Kasvissyönnin aloittamisen jälkeen löysin soijamaidot, vaikka en ole lehmänmaidosta ruokavaliossani luopunutkaan. Ja voi jukra, miten noihin herkkuihin voikaan ihastua ihan totaalisesti! Litrahinnan ollessa 2-3 euroa ei tee mieli juopotella niitä ihan mielin määrin, mutta oon huomannut, että nuo maustetut soijamaidot toimivatkin aika superhyvin semmoisina hetkinä, jolloin tekee mieli makeaa, mutta mitään sokeripommia ei ole saatavilla.

En ole tutustunut soijamaidon hyviin enkä huonoihin puoliin sen tarkemmin toistaiseksi, koska en ole mikään suurkuluttaja. Maku on hyvä ja kalorimäärä mielestäni ok, 55 kcal/100 ml, joten olen tyytyväinen. Pitäisi kyllä ehdottomasti ottaa asiaksi katsoa, onko tuohonkin ängetty jotain myrkkyä, mutta ainakin hetken haluan elää vielä onnellisessa tietämättömyydessä. :D Mutta jos teillä on kokemuksia puolesta tai vastaan, kuulisin niitä mielelläni! :)

Yhtenä päivänä kävin kotikotini lähellä olevassa marketissa etsimässä itselleni safkaa, ja silmiin osui Jyväskylä-herkku, eli juurikin tuo vaniljan makuinen soijamaito! Koska olin roudannut Jyväskylästä Ikean mehujääastian, tein maailman yksinkertaisinta jälkkäriä.


Mun mielestä tuo Alpron maito on parhaimman makuista, mutta muutkin merkit, esim. Rainbow taitaa tehdä vastaavia tuotteita (huokeampaan hintaan)! Jos innostuitte, niin testatkaa oma suosikkinne :)
 
Kaadoin maitoa muottiin ja laitoin pakkaseen. Huh. Juuri sopivan yksinkertaista sellaiselle, joka on juuri tulossa pitkän työpäivän jälkeen sopivasti kettuuntuneena kotiin. Onneksi keksin tuon ja älysin laittaa ajoissa pakastimeen, koska muuten olisin varmaan käynyt pakastimessa hengailleen Aino-rasian kimppuun... Ei huono vaihtoehto maullisesti toki sekään, mutta tuossa on kai vähemmän kaloreita kerättäväksi! 

Mulla on tarkoitus alkaa kesän aikana kokkailla kaiken maailman kasvisruokia, joten safkaosioon pitäisi tulla seuraavien viikkojen aikana täydennystä. Fingers crossed :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!