2.6.2013

Pohdintaa (jälleen)

Löysin jostakin blogista (argh, en muista mistä) linkkauksen Kukka Laakson (jolla on meinaan upea kroppa!) blogitekstiin My little body (hauska intertekstuaalisuus btw :D). (Kauheesti sulkuja, anteeks.) Suosittelen postausta sekä Laakson blogia, vaikka hirveän montaa tekstiä en sieltä oo valitettavasti kerennyt lukea!

Kuva

Pointtina Laaksolla siis tuossa body-postauksessa on mielestäni se, että timmiytymisprojektit ovat pitkälti omaan napaan tuijottamista negatiivisella tavalla. Kun keskittyy siihen, että rasvaprosentti on lähellä nollaa, saattaa unohtaa muut ihmiset ja mikä pahinta, Elää. Tuo nyt tietysti on ääriesimerkki, sillä tuskin (ainakin toivon näin) kukaan ihan totaalisesti unohtaa kaiken muun ja alkaa keskittymään pelkästään kroppansa palvomiseen.

En ajattele kuuluvani Laakson tekstin kohderyhmään, sillä meikäläiselle liikunnan asettaminen elämän ykkössijalle on lähestulkoon mahdoton tehtävä. Silti jollain tapaa tekstin pointti kosahti myös minuun, koska vaikka en teekään aktiivisesti töitä kroppani puolesta (vaan lähestulkoon sitä vastaan, voi minua pönttöä), niin ajattelen laihduttamista lähestulkoon koko ajan (paitsi kun syön). Se ei ole välttämättä aktiivista ajattelua, kuten esimerkiksi treenien suunnittelua tai vastaavaa, vaan sellaista takaraivossa pyörivää pöhinää, jota voisi sanoa Tyytymättömyydeksi. Tämä tyytymättömyys vie multa aivokapasiteettia ja keskittymiskykyä luultavasti ihan valtavan määrän. Lopputulos on se, että vatvon mielestäni epätäydellistä kehoani, ja unohdan keskittyä elämän kannalta hiukan hauskempiin ja tärkeämpiin juttuihin.

Toivon, että saan oman elämäni jossain vaiheessa (hyvin pian!) semmoiseen järjestykseen, että siihen kuuluu aktiivinen liikunta, joka ylläpitää tyytyväisyyttä, jottei minun tarvitsisi enää haaskata edes passiivista ajattelua tyytymättömyyden lietsomiseen, pohtimiseen ja näin ollen ylläpitoon.

Ainakin viimeisen kuukauden olen ollut hyvin, hyvin laiska liikunnan suhteen. Huvittavaahan tässä on se, että kolme viikkoa oon ollut myös Superdieetillä, enkä siis oo käytännössä tehnyt Yhtään Mitään sen eteen. :D Kuten eräs anonyymi mulle yhteen aikaisempaan postaukseen huomauttikin, niin tämmöisellä asenteella ei sovi odottaa tuloksia eikä kannata maksaa Superdieetin ohjeistuksesta. Totta joka sana, mutta hitsi, kun olisin osannut nähdä tulevaisuuteen ja hoksata tämän innon laantumisen säästääkseni SD:hen menneet 49 euroa. :( Kristallipallo tilaukseen, kiitos! :D

No, hätähän ei onneksi ole tämännäköinen! On totta, ettei tuloksia kannata tällä treenitahdilla odotella (tai siis ainakaan niitä positiivisia tuloksia), mutta aion napata SD:n treeni- ja ruokavinkit tiukasti joko omaan tai tietokoneen muistiin, joten ei niitä rahoja tarvitse onneksi kokonaan surra. :)

Kuva

Ja vielä lopuksi: kesä on täällä, buddies! Treenatkaa, syökää hyvin ja olkaa onnellisia! Meikä hyppää teidän kanssa samaan kelkkaan ihan just :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!