14.4.2013

Squat test


En tiedä, onko tällä asialla tekemistä hyvin inspiroivien Pinterest-kuvien ja Nykistä ostamieni pikkuruisten shortsien kanssa, mutta olen viime aikoina ollut kiinnostuneempi kyykyistä kuin koskaan aikaisemmin.

Lähde.
Tavallaan pahoittelen tätä kuvaa, sillä tämän voi ymmärtää varsin väärin. Pointtini on kuitenkin se, että kyykyt ovat ainakin yksi avain hieman paremmannäköistä takamusta kohti, ja tälle reitille meikäläinen haluaisi hujahtaa!

Muistan törmänneeni Spinner och springer -blogissa aikaisemmin yhdenlaiseen kyykkyhaasteeseen (klik), mutta en saanut aikaiseksi aloittaa tuota, koska se vaikutti niin haastavalta. Parhaimmillaan 235 kyykkyä päivässä?! You kiddings, right? Lähinnä epäilin ja edelleen epäilen ajankäytöllistä haastavuutta tuon toteuttamisessa.

Sitten googlasin huvikseni "squat challenge" -haun. Sieltä löytyi twohundredsquats.com. Vaikka sivusto ei ihan ulkonäöllisesti vakuuttanutkaan, kiinnostuneena kuitenkin lueskelin välilehtiä ja päätin tehdä lähtötestin. Laitoin The Black Keysin Lonely Boyn soimaan ja aloin kyykätä (vähemmän viisaasti lämmittelemättä). Kyykkäilin siinä biisin ajan ihan hyvillä fiiliksillä, ja lopussa olin saanut kokoon 50 kyykkyä. En tiedä, olisinko jaksanut enää kauhean paljon pidempään, mutta biisin loputtua tylsyyksissäni päätin lopettaa ja katsoa, millaisen tuloksen tuolla viidelläkympillä saisin. Elämäni ensimmäistä kertaa sain mistään liikunta-aiheisesta testistä excellentin ja olin ihan iloisella mielellä :) Pitää tosin pitää mielessä, ettei tuo asteikko välttämättä ole millään tapaa todenmukainen... :D

Tuohon twohundredsquats.comin ohjelmaan kuuluu siis kuusiviikkoinen harjoittelu, jolloin treenataan kolmesti viikossa. Tuon testin perusteella ohjelma suositteli mulle aloittamista viikolta kolme, jonka harjoittelutahti näyttää tältä:

Lähde: twohundredsquats.com

Eli ekana päivänä kyykkyjä tulisi yhteensä 108, toisena 137 ja kolmantena 162 (jos maksimit ovat noita vähimmäismääriä). Musta tuntuu, että alan noudattaa tätä ohjelmaa! Vaikka tämä onkin iisimpi kuin tuo yllämainittu, niin tässä treenimäärät ovat kuitenkin hallittavissa. Pohdiskelen edelleen kyllä sitä, että miten saan yhdistettyä nämä treenaukset ja rakkauteni pumppiin. Kummassakin kun treenataan kyykkyjä, eikä seuraavana päivänä oikein pysty mihinkään. Ilmeisesti pitää ensin käydä pumpissa, ja sitten kyykätä loput samana päivänä? No, katotaan kuinka mun käy! Raportoin myöhemmin, miten ensimmäinen viikko meni. :)

Ootteko te muut hankkineet minishortseja, joiden takia ois kiva olla kankut kuosissa? :D

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!