18.4.2013

Mietintöjä fitness-huumasta


Luin tuossa muutama päivä sitten Focus on Fashion -blogin Sallan ajatuksia fitnesshuumasta (klik). Vaikka ite edustankin tätä vouhotusta, olin pitkälti Sallan kanssa samaa mieltä. Joka ikisen ei todellakaan tarvitsisi laittaa maitorahkairvistelyjään sosiaaliseen mediaan muiden ihasteltavaksi ja kadehdittavaksi (tai ehkäpä paheksuttavaksi?) tai hypettää sitä, kuinka juoksin tässä aamutreeniksi maratonin, illalla meinaan mennä vielä salille. Toisaalta, jokaisella on (hyvässä ja pahassa) oikeus avautua Faceensa mistä tahtoo, eikä urheiluhulluus ole mielestäni sen ärsyttävämpää tai mielenkiintoisempaa kuin esimerkiksi joidenkin perheenlisäys-, känni- tai "kävin töissä, nyt syön" -päivitysintoilu.

Itse olen ihme kyllä säästynyt fitnessvouhkaajilta Facebookissa, koska vain harva kaverini on toden teolla innostunut liikunnasta tai he tekevät kuten normaalit ihmiset: pitävät harrastuksensa pitkälti vain omana tietonaan. Parin tyypin julkisia kunnonkohotusprojekteja seuraan päivitysten kautta ihan aidolla mielenkiinnolla, mutta voi olla, että asiasta vähemmän innostuneet ovat jo piilottaneet näiden henkilöiden julkaisut. Toisaalta, itselläni on kyllä useampi FB-kaveri, joiden jutut tekisi mieli piilottaa, vaikka he eivät liikunnasta päivittäisi halaistua sanaa... :D

Kun itse lähdin kohottamaan kuntoa, halusin tehdä sen vähän salassa. Sen takia en ole Facebookiin juurikaan spämmännyt lenkkijuttujani tai pumppi-ihastustani. Tämän blogin perustaminen ja pitäminen on ollut meikäläiselle liikunta-aiheisten juttujen purkamispaikka, koska en vain nähnyt mitään järkeä siinä, että jakaisin treeni-infoani kaikille FB-tutuilleni. Läski lätisee -blogi on suunnattu just ja vain niille, keitä tämä homma kiinnostaa, joten sivulliset eivät joudu "tulilinjalle" meikäläisen päivittäessä liikuntatilannettani. :)

Mutta juu, tässä mentiinkin jo vähän syrjäpoluille! Ideani siis oli se, että fitnesspölinöiden spämmääminen someen on joistakin varmasti hyvin ärsyttävää, mutta niin vaarallista se ei välttämättä ole kuin tämä seuraava asia.

Salla huomautti tekstissään osuvasti myös siitä, että nykyään vain lihaksikkaat fitnesspeput tuntuvat olevan näyttämisen ja esittelyn arvoisia. Näinhän tän homman ei pitäisi mennä! Mun mielestä tässä maailmassa (muista en kyllä oikeestaan tiedäkään) on se hieno juttu, että kaikilla ihmisillä on omanlainen kauneusihanne. Toiset tykkää muhkummista, toiset taas viimesen päälle treenatuista fitnesskisaajista. Ja vaikka tää "strong is the new skinny" tuntuukin olevan nykyään aika vallalla oleva villitys, se ei tarkoita, että kaikkien pitäisi ahtautua treenitrikoisiin ja rynnätä salille.

Mun mielestä kaikkien kauneusvillitysten ongelma on se, että vain yhdenlainen kroppa ajankohdasta riippuen on sallittu. Aikaisemmin palvottiin sairaan laihoja, nyt taas muskelimimmejä. Miksi suurin osa ihmisistä hölmääntyy kuvittelemaan, että vain tietynnäköisenä kelpaa? Mun mielestäni kaikesta tärkein juttu tässä suuressa ulkonäkö- ja elämäntapakeskustelussa on se, että jokaisen pitäisi saada ja pystyä olemaan just sen näköinen kuin itse haluaa omalla, terveellä tavallaan. Esimerkiksi meikä tähtää just tuohon tavoitteeseen kaikella tällä bloggaamisellani ja timmiytymisvouhkaamisellani. Teen töitä ollakseni just sen näköinen kuin itse haluan niin, että olen myös mahdollisimman terve.

Mitä ajatuksia teille heräsi Sallan tekstistä tai meikäläisen vastineesta?

(Pahoittelut kuvattomasta postauksesta, en keksinyt mitään sopivaa kuvitusta tähän hätään!)

2 kommenttia :

 1. Viisaita sanoja! Ei mitään lisättävää olisi tähän, Sallan tekstiä en ole lukenut.

  (avautuminen)
  Minustakin monenlaiset vartalot ovat kauniita - henkilökohtaisesti minulla ei ole yhtä kauneusihannetta. Lähinnä se on se vartalon omistajan asenne itseensä, joka ratkaisee. Minulla on heikohko itsetunto, mutta kovasti hommia sen parantamiseen yritän tehdä :P Vaikka tiedostankin olevani jo riittävän alhaisessa painossa (no, normaalipainoinen olen kyllä aina ollut), haluaisin silti kiinteytyä, jotta tuntisin itseni hyvännäköiseksi. En kuitenkaan todellakaan katso minua painavampia ihmisiä paheksuvasti, vaan päinvastoin ihailen heidän vartaloitaan. Oman kanssa vaan aina on näitä komplekseja :D (/avautuminen)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos kommentistasi! :) Totta, omasta kropasta huomaa yleensä kaikista eniten "fiksattavia" juttuja, vaikka toisilla samat jutut eivät näytä yhtään karmeilta. Toivottavasti päädyt aikanaan sellaiseen tilanteeseen, jossa viihdyt vartalossasi! Siihen miekin pyrin :) Tsemppiä ja mukavaa kevättä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!