13.4.2013

Breaking news: matkailu laihduttaa!


Sain paluupostaukseeni kommentin (jesjesjes, kiitos!! oon ihan liekeissä siitä, että joku jaksaa kommentoida! <3), jossa kysyttiin, kuinka reissu vaikutti painoon ja liikkumisiini. Ajattelin vastata näin kokonaisella postauksella kommenttiboksin täyteen kirjoittamisen sijaan.

Olin siis reissussa vähän alle kolme viikkoa. Kumpaankin kohteeseen kuului tosi paljon kävelemistä, eli sitä kautta ihan hyvin liikuntaa, mutta ruokapuoli oli kyllä täysin hunningolla koko ajan. Pariisissa vedin muutamat valkosuklaaoreoöverit (mukasanahirviö, mutta todellinen) ja söin muuten epäsäännöllisesti ja vähän. Tunsin silloin tällöin kaipaavani säännöllistä ateriarytmiä ja kunnon ruokaa, mutta ne jäivät - omaa tyhmyyttäni - kaiken muun hässäkän varjoon. Hotellihuoneessani oli vain allas, joten minkäänlainen ruoanlaitto ei tullut kysymykseen.

New Yorkissa söin paremmin ja tasaisemmin, kiitos sen, että olimme vuokranneet oikean asunnon. Siellä oli siis myös keittiö, jota hyödynnettiin aamu- ja iltapalojen teossa. Muuten söimmekin sitten rafloissa, eikä mitenkään kauhean terveellisesti... Lisäksi Nykissä syömäni aamu- ja iltapalat poikkesivat normaalista tosi paljon, koska kotona en syö koskaan paahtoleipää, muroja enkä vohveleita (nam!), siellä taas joka päivä!

Epätasaisen ja/tai -terveellisen ruokailun vastapainoksi kävelin tosiaan kummassakin kaupungissa hurjia määriä joka päivä. Hurjia määriä siis tavalliseen verrattuna. Lisäksi istuin hyvin harvoin pitkään paikallani, toisin kuin arkena, kun istuessa tulee vietettyä helposti melkeinpä koko päivä. Harmi vain, että arkena ei ole juurikaan syitä kävellä yli kymmentä kilometriä päivässä - ei ole aikaa eikä tarpeeksi nähtävää.



Lempparivälipalani näkyy kuvassa. Nuts 4 Nutsin kojuja oli tiuhaan ympäri Manhattania, enkä voinut parin päivän jälkeen enää vastustaa kiusausta kokeilla "honey roasted" cashew-pähkinöitä. Ne muuten olivat aivan superherkullisia! En muista enää, kuinka paljon tuossa yhdessä pienessä pussillisessa niitä oli, mutta olisin voinut syödä noita pitkälti loputtomiin. Yksi pussi maksoi kolme dollaria, yhdestä kojusta sain tarjouksena kaksi pussia vitosella. Makeitahan nuo loppujen lopuksi olivat, mutta aivan törkeän hyviä. Hienoa noissa oli myös se, että sain tyydytettyä hetkellisesti niin makean kuin suolaisen himoni yhtä aikaa. Kummallista, mutta totta! :D

Mitä tuloksia reissuamisesta on sitten tullut? Liikunnalliselle elämäntavalle se tuntui olleen varsinainen kuolinisku - onneksi sentään tappava. Urheilurutiini oli aika aluillaan ennen matkalle lähtöä, joten mulla ei ollut sellaista tuttua ja turvallista liikunnallista arkea, johon saumattomasti nyt palata. Melkein heti reissun jälkeen pelkkä lenkin tai pumpin ajattelu aiheuttaa hyvin negatiivisia fiiliksiä, mutta onneksi nyt ollaan jo pienin askelin päästy vähän liikunnallisempaan meininkiin.

Painon suhteen onkin aika paljon positiivisempia uutisia - olin matkalla vahingossa laihtunut pari-kolme kiloa, ja nyt vaaka näyttää tasaista kahdeksaakymppiä! Eli alkupainosta (85 kg) ollaan päästy femma alaspäin. Toivotaan, ettei kotielämäntapojen jälleen alkaessa paino ala hiljalleen palata takaisin. Tulos on silleen aika huvittava, että noilla syömisillä olisin voinut kuvitella lähinnä lihoneeni muutaman kilon. No, pidetään hyvä fiilis yllä vielä kymmenen kilon karistamisen suhteen!

Tästä voidaan siis päätellä, että matkalle lähtö on hyvä laihdutuskeino... ;) Minne sitä lähtisi seuraavaksi?

Onko teillä kokemuksia siitä, miten reissut vaikuttavat painoon ja liikuntaan? Olisi kiinnostavaa kuulla!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!