3.3.2013

Tuomion hetki: helmikuu

Aloitin tämän blogin pitämisen lähes päivälleen kuukausi sitten, 3.2. ja asetin silloin joitakin tavoitteita itelleni. Nyt olisi se karmaiseva hetki, jolloin meikäläinen tsekkaa mahdollisen edistymiseni... Huhhuh, vähän kuumottaa!

  • Toivoin, että paino olisi noin 83 kiloa. Ja onhan se! Tänä aamuna, kun kävin ennen syömistä vaa'alla, niin vaaka näytti jotain välillä 82-83 kiloa. En tajunnut kattoa tarpeeksi tarkkaan, kun en muistanut tekeväni tätä tulospostausta. Jotain tuolta väliltä se kuitenkin on! :) Itse asiassa voin sanoa huomanneeni tämän pienen keventymiseni. On ollut jotenkin parempi olo oman kropan suhteen, vaikka ekstraa on vielä todella paljon, noin 12-13 kiloa. 
  • Ruokapäiväkirjan pito on aivan totaalisesti mennyt metsään. Mutta kuten jo aikaisemmin totesin, ajatus saa hypätä jorpakkoon: kun ei se kerran innosta, niin mitäpä tuota pitämään. Tärkeintä tässä yrityksessä oli se, että olen vihdoinkin alkanut omaksua "viisi kertaa päivässä" -syömisrutiinin. Eli nää perusjutut: aamupala, lounas, välipala, illallinen ja iltapala. Oon huomannut jo näin lyhyessä ajassa, että jos lipsun yhtenäkään päivänä tästä rytmistä, niin mulle tulee huono olo.
  • Ruokien suunnittelu ei ole toiminut ihan niin täysipainoisesti kuin oisin ehkä toivonut, mutta pientä rutiinintynkää on tähänkin jo saatu. Huomasin just tässä päivänä muutamana, että en enää käy joka päivä ruokakaupassa. Kerta tai pari viikossa riittää! Veikkaisin, että tämä säästää myös rahaa.
  • Ruokavalio on muuttunut kuukauden aikana terveellisemmäksi. Joka viikolle on tupannut noita lipsumisia, joillekin enemmän ja joillekin vähemmän, mutta yleisesti ottaen syön mielestäni terveellisemmin. Kasvisruokavalio on pysynyt moitteetta: lipsahduksia ei ole sattunut kertaakaan, eikä lihaa ole oikeastaan edes tehnyt mieli. Ja kun muutaman kerran on tullut haaveiltua makkarasta, olen vain palauttanut mieleeni faktoja tehotuotannosta. Johan on helpottanut!
  • Liikuntaa olen onnistunut lisäämään pienin askelin. Heiaheian mukaan treenikertoja on tullut helmikuussa 12 kappaletta, eli keskimäärin kolme per viikko. Se ei ole mikään suuren suuri määrä, mutta hyvä lähtökohta meikäläiselle.
    Hyvin korkealentoisena tavoitteena oli siis tuplasti suurempi treenimäärä, 6 kertaa/viikko. Tuo päämäärä on hyvä pitää mielessä ja edetä sitä kohti hiljalleen.
  • Kertaakaan en ole venytellyt! Hyi mua. Ensi viikolla voisin ihan oikeasti mennä yliopistoliikunnan venyttelytunnille, niin saisi senkin homman kokeiltua ja pois alta. Itsekseen venyttely kun on vähän tylsää, ja meikäläinen jotenkin tarvitsee sen jonkun toisen ainakin näin aluksi kertomaan, mitä tehdään, kuinka kauan ja missä järjestyksessä.
Yleisesti ottaen voin olla ihan suhteellisen tyytyväinen itseeni! :) Vaikka mikään tavoite painoa lukuun ottamatta ei täyttynyt, niin olen menossa hyvään suuntaan omassa, terveessä tahdissani.


Lähde.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!