8.3.2013

Tofuwokki, mustikkapiiras ja viikonloppu!

Well hello! Viikonloppu lähestyy kovalla huminalla. Meikäläinen on valmistautunut siihen muutamalla häppeningillä, mutta pitäis varmaan maanantain tenttiäkin varten valmistautua... Onko teillä muilla muuten ongelmaa niin sanotun "työn ja huvin" yhdistämisessä? Ite oon ainakin huomannut, että syön ja liikun parhaiten silloin, kun koulussa menee päin honkia. Ja tämä pätee myös toisinpäin. Voi kun löytäisi sen pisteen, jossa molemmat olisivat tasapainossa... :D

Mulla oli eilen pitkästä aikaa kavereita käymässä, ja tätä merkkitapahtumaa juhlistettiin tietysti hyvällä safkalla. Mun missionani oli todistaa, että kasvisruokakin voi olla hyvää - jännä että tommosta pitää edes vakuuttaa, itsestäänselväähän ton pitäis olla! :)

Alkuperäinen tofuwokin resepti löytyy täältä. Jälkkäriks nautittiin mustikkapiirakkaa, jossa oli tofua joukossa. Resepti on alunperin MouMou:n tofuteemaviikon löydöksiä. :)

Tofuwokki vähän fiksattuna á la meikä (8 annosta)

600 g tofua (maustamatonta, ei pehmeää)
2 tl inkivääritahnaa
1 dl makeaa chilikastiketta (taisin laittaa vähän reilumminkin)
2 rkl soijakastiketta (tän unohdin, mutta vois kokeilla ens kerralla! :D)
300 g porkkanaa (eli kaks keskikokoista)
2 kpl keltaista paprikaa
50 g pinaattia (laitoin vähemmän)
rypsiöljyä paistamiseen
1 dl pinjansiemeniä (kalliita, mutta ihania! <3)
1 dl cashewpähkinöitä (sama kuin edellinen!)

1. Sotke keskenään inkivääritahna, chilikastike ja soijakastike.
2. Pilko tofut kuutioiksi ja pistä marinoitumaan ekassa vaiheessa tekemääsi sekoitukseen. Marinoi vähintään 15 minuuttia, mitä enemmän, sitä parempi!
3. Pese ja kuori porkkanat. Pilko ohkaisiksi tikuiksi.
4. Pese ja pilko paprikat ohuiksi suikaleiksi.
5. Paahda pinjansiemenet ja cashewit kuivalla pannulla. Varo, ettet kärtsää niitä niinku meikä :(
6. Ota siemenet ja pähkinät jemmaan. Heitä pannulle tofu marinadeineen ja paista vähän aikaa. Pistä tofut jemmaan ja pyyhkäse pannu.
7. Läiskäse pannulle öljyä, sitten silputut porkkanat ja paprikat. Wokkaile niitä semmoset viisi minuuttia. Sen jälkeen laita sekaan tofumarinadi ja pinaatti. Lopuksi lisää siemenet ja pähkinät. 

Ja sitten sulla on valmis kasa ihanaa tofuwokkia! Aivan sairaan helppo ruoka, mutta todella täyttävä ja maistuva. Ite tykkäsin ku hullu puurosta, mikä on ihme, koska en tykkää 1. porkkanasta, 2. paprikasta ja 3. mausteisesta ruoasta. :D Ilmeisesti se rakkaus, mikä oli ilmassa ruokaa laitettaessa teki safkasta hyvää, heh...

Tuota mustikkapiirakan ohjetta en kopioi tänne suotta, sillä voitte helposti vilkaista sen tuolta MouMoun ihanasta blogista. En muuttanut reseptistä mitään muuta kuin sen, että käytin ruokosokerin sijaan ihan tavallista sokeria, mitä sattui kaapista löytymään. Lisäksi marjoina käytin pelkästään mustikkaa (ihan itse poimittua, totta kai)! Tuo tofu teki todella hyvän kiinteyden piiraan "marjaosioon". Suosittelen kokeilemaan! Resepti on todella (siis todella) ihanan simppeli, eikä hommaan mene paljonkaan aikaa. Tosin paistoajan toivoisi olevan vähemmän kuin 30 minuuttia, kun vesi kielellä kyttäilee toiveikkaana uuninluukusta sisään...

Pahoittelen, että mulla ei ole kummastakaan safkasta kuvia - jännästi katosivat eilisiltana jäljettömiin. Ja hyvä niin!

Herkullista viikonloppua! :)

PS. Jos kirppisjalka vipattaa (kuten mulla lähes koko ajan), suosittelen jyväskyläläisiä suuntaamaan huomenna, lauantaina 9.3. ensin yliopiston kirpputorille Ilokiveen (klo 11-14) ja sieltä Bar Passionin kirpulle (klo 15-19). Siellä tämä läskikin remuaa ;) Tapaamisiin!

Lähde :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!