16.3.2013

Helppoa safkaa: myskikurpitsaa ja bataattia uunissa

 Moikka! Tänään on vaihteeksi ruokapostauksen paikka. Viimeksi kun kävin Mestarin herkussa "ihan vaan tofua ostamassa", niin hoksasin heviosastolla kummallisen näköisen otuksen. Tarkastelin sitä lähemmin ja mietiskelin ihan ihmeissäni, että mikä kumma tämä on. Lapussa luki myskikurpitsa ja kilohinta oli alle kolme euroa. Googlasin nopeasti siltä seisomalta, että mitä tuommoiselle voisi tehdä. No, esimerkiksi paistaa uunissa! Nappasin sitten tommosen komean kokoisen yksilön kainaloon, hain vielä ison bataatin ja läksin kotiin. (Melkein unohdin sen tofun...)


Kotona kuvasin sitten tän kasviksen. En oikein tiedä, että mihin tuota vertaisi. Puolen litran limsapullo turvonneena versiona? Käsipaino? Laitoin tuon limen viereen kokovertailun helpottamiseksi.



Illalla teki mieli syödä jotain illallisen ja iltapalan välimuotoa. Muistin aikasemmin ostetun kurpitsan ja innostuin! Ekaks laitoin puolikkaan myskikurpitsan ja kokonaisen bataatin tuommoisiksi suikaleiksi tai lohkoiksi. Oli muuten ihan hirveä homma paloitella noita kivikovia syötäviä. Moottorisaha ois voinut olla ihan jees tähän tarkoitukseen! :D

En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt uunijuureksia enkä mitään öljyseoksia. Otin riskin ja heitin rypsiöljyn sekaan joitain mausteita, joita kaapista sattui löytymään. Mukaan tuli tällä kertaa niin mauste- kuin mustapippuria sekä chilirouhetta. Ihan hyvää, vaikkakin aika tulista meikäläisen makuun! Jokainen voi sitten testailla omien mieltymysten mukaisen mausteseoksen. Tosi helppoa ja hyvää safkaa!

Silputtuani bataatin ja kurpitsan kaadoin öljyseoksen niiden päälle pellille ja laitoin koko homman jo lämminneeseen uuniin (luulin olevani leikkaamisessa vähän nopeampi). Puoli tuntia 200 asteen lämmössä riitti oikein hyvin, vähemmälläkin olisi saattanut pärjätä. Nyt paloista tuli suht pehmeitä, just meikäläisen makuun sopivia. Jos joku muu tykkää enemmän al dentestä, niin suosittelen paistamaan lyhyemmän aikaa ja tsekkaamaan palojen rapsakkuuden aina välillä.

Itse napsin näitä sellaisenaan iltapalaksi, mutta voisin kuvitella nämä vaikka seitanpihvien lisukkeena. Seuraavaksi saattaakin olla tuloillaan hyvä seitanohje! Ja vielä vinkiksi, että ottakaa ihmeessä myskikurpitsan siemenet talteen. Kannattaa huuhtoa sekä kuivattaa ne, ja sen jälkeen paahtaa pannulla. Itse en vielä ole tuota kokeillut, koska siemenet jäivät vielä käyttämättömään kurpitsapuoliskoon, mutta kuulostaa sairaan hyvältä!

Herkullista viikonloppua kaikille! Ootteko koskaan aikasemmin syöneet tuota myskikurpitsaa? Jos ette, niin suosittelen kokeilemaan! :) Ja myskikurpitsareseptejä saa toki laittaa jakoon, olisi kiva käyttää tuota uutta tuttavuutta ruoanlaitossa toistekin!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!