1.3.2013

Aamu alkaa pirtelöllä

"Smoothie" olisi varmaan vähän muodikkaampi nimi, mutta ite en oikein tykkää siitä, paitsi jos ulkomailla ollaan. Sitä paitsi, miten se oikein kuuluis lausua ettei kuulostas ihan juntilta? "Smuuthi", "smuuti" vai täh... En minä tiiä, mie oon maalta. :D

Joka tapauksessa herättelin tänä aamuna pari viikkoa sitten uuden tehosekoittimeni käyttöön. Tai siis "uuden", hommasin sen Facebookin kirppisryhmän kautta. Ovat muuten suht käteviä nuo nettikirpparit! Mulle on tori.fi:n kautta tulossa SYKEMITTARI!! <3 Tuun hehkuttamaan sitä tänne, jahka osaan käyttää sitä. En oikeasti malta odottaa, että saan tietää kuinka paljon treenit kuluttavat kaloreita!

No, tuleepa "johdantoa" vähän liiankin kanssa. Tässä siis ihan supersimppeli pirtelöohje vaikkapa sellaselle, joka ei ole aikasemmin tähän hommaan ruvennut!

Aurinkoisen perjantaiaamun pirtelö

2 kiiviä paloina (suosittelen laittamaan ilman kuoria ;))
1 banaani siivutettuna
1 omena siivutettuna
n. 100 g pakkasesta muutama tunti aikaisemmin sulamaan otettuja mustikoita
n. 2 dl tai pikkasen enemmän Hyla-maitoa
(kourallinen tuoretta pinaattia)

Laita kaikki kamat tehosekoittimeen ja laite hurisemaan! (Omastani laitteestani kuuluu ainakin suht mieletön ääni...) Pinaatin laitoin sen takia sulkuihin, että jos et halua salaatintapaista lehtivihreää jumittumaan hampaisiisi, niin elä laita pinaattia. Itse en ollut aikaisemmin kokeillut pinaattia pirtelössä, eikä tää nyt missään nimessä pahaa ole, mutta olisin ehkä voinut sekoitella vielä kauemmin. Silloin pinaatti olisi ehkä mennyt huomaamattomammiksi paloiksi.

Käytin ite tuota Hyla-maitoa, kun mulle oli jäänyt sitä leipomusten takia. Ajattelin, että seuraavalla kerralla voisin tuupata tähän vaikka maitorahkaa! (Onkohan tää hyvä ajatus?)

Ite paloittelin ja laitoin kaikki kamat valmiiksi tuonne kannuun jo edellisiltana, koska aamuisin tuppaan olemaan aikamoinen kiirezombie. Hirvee vauhti pitäis olla päällä, mutta hätinä saan vaatteet päälle ennen kuin jo pitäis lähteä. Hoksasinkin, että tuollainen esivalmistelu on lähestulkoon pakollinen, jos jonnekin pitää lähteä ennen puoltapäivää (eli aikaisin). :D

Mahtavaa perjantaita ja maaliskuuta kaikille! Kevät tulee ihan hurjalla vauhdilla!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!