13.2.2013

Huonokin lenkki on parempi kuin ei mitään

Fit Fab Cities -blogista bongattu.

Tämä lause on ollut yks suurimpia motivaationkohottajiani näinä päivinä. Silloin, kun pers meinaa liimautua penkkiin ja katse tietokoneeseen lenkille lähdön sijaan, olen vakuuttanut itselleni, että vaikka ei hotsittais yhtään ja ois kurja juosta, on silti parempi lähteä ja saada voittajaolo kuin jättäytyä penkkiin!

Totuushan on se (tai ainakin näin väittäisin), että huonostikin juostu lenkki kuluttaa enemmän kaloreita kuin penkkiin liimautuminen. Samalla saa happea ja fiiliksen siitä, että sai voitettua laiskemman puolensa ja vahvistettua puolustusta uutta laiskuusiskua vastaan!

Mulle motivaation kohotukseen toimii myös esim. Heiaheia-palveluun liikuntakertojen kirjaaminen. Lisäksi mulla on seinällä sellanen "liikunta-aarrekartta", joka toimii samaan tapaan kuin meillä ala-asteella käytössä olleet Nuori Suomi -liikuntakortit. Niille, jotka eivät niistä tiedä, niin selitetään: kyse oli siis siitä, että aina kun oli liikkunut tietyn ajan, korttiin sai laittaa raksin. Se luokka, joka keräsi eniten rasteja (ei ainakaan meidän luokka), voitti jotain palkintoja.
Muistelin tuota Nuori Suomi -kilpailua ja muistin, että raksailu oli kivaa. Ajattelin, että miksei näin muutaman vuoden vanhempanakin voisi kokeilla tuota samaa kikkaa! :) Nyt mulla on seinällä sellainen pelilautaa muistuttava pohja, jossa on kullekin viikolle tyhjiä ympyröitä, joita saa värittää liikuntasuorituksen tehtyään. Kuulostaa ehkä vähän pentujen hommalta, mutta on tosi hauskaa ja motivoivaa "edetä pelilaudalla" kohti maalia! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!